Kullanıcıların Dikkatine!

Konularda yapılan kısaltmalı ve geçiştirilmiş mesajlar (adsadas, haha, sjsksjsdjks, asdsd, nokta, random, sayı vb.) yasaklanma sebebidir. Mağduriyet yaşanmaması için bu duruma dikkat etmelisiniz.

Daha Fazlası

Hacktivizm Online

Hacktivizm sitesi hack kültürünü benimsemiş kişiler tarafından 2020 yılında kuruldu. Kuruluş amacı Türkiye'nin en büyük hack forumu olmak ve bilgi alışverişinde bulunmaktır.

Daha Fazlası

Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Forumda oluşan / oluşması öngörülen görüntü kirliliğine engel olmak ve başlıkların daha temiz dil ile açılması amacıyla kurallarımıza bazı bağımlı / bağımsız maddeler eklemek durumundayız.

Daha Fazlası

Yapay Zeka Nedir?

Katılım
21 Şubat 2021
Mesajlar
429
Tepkime puanı
11
Yapay zeka, akıllı makineler ve bilgisayar programları yapmakla ilgilenen bilgisayar biliminin bir dalıdır. Makine öğrenimi ve derin öğrenmeyi içeren geniş bir daldır. Stanford Üniversitesi’nde fahri profesör olan John McCarthy, 1956’da yapay zeka terimini ortaya attı.

Yapay zeka uygulamaları Alexa, Siri ve Google Asistan gibi sesli asistanları içerir. Luther AI gibi derin öğrenme modellerine de uygulanır.

McCarthy, yapay zekayı “Akıllı makineler, mükemmel bilgisayar programları yapma bilimi ve mühendisliği” olarak tanımladı. İnsan zekasını anlamak için bilgisayarları kullanma görevine benzer, ancak yapay zekanın kendisini biyolojik olarak gözlemlenebilir yöntemlerle sınırlaması gerekmiyor.”

Daha sonra, Stewart Russell ve Peter Norvig, yapay zekayı insan ve ideal yaklaşım temelinde farklılaştırdı. İnsan yaklaşımında, insan gibi düşünen ve hareket eden sistemler elde edersiniz. İdeal yaklaşım, rasyonel düşünen ve hareket eden sistemlere sahiptir.

Yapay Zeka Türleri​


4 çeşit yapay zeka vardır. Dördünün de kendine özgü işlevleri ve yaklaşımı vardır. İşte 4 tür AI:

1. Reaktif Makineler


Bu, yapay zekanın en basit şeklidir. Reaktif makineler, daha önce kendilerine beslenen herhangi bir veriden öğrenmezler. Bu makineler, gerçek zamanlı gözlemlere dayalı olarak çevrelerine tepki verir. Reaktif makinelere bir örnek Google AlphaGo’dur. Bir insan Go oyuncusunu yenen ilk yapay zekadır. Adından da anlaşılacağı gibi, aldığı verileri tahmin eder ve ondan hiçbir şey öğrenmeden tepki verir.

2. Sınırlı Bellek AI


Sınırlı bellekli yapay zeka, reaktif makine yapay zekasının gelişmiş bir biçimidir. Bu programlar, bir karar vermek için önceden beslenen verileri gerçek zamanlı bilgilerle birleştirebilir. Kendi kendine giden arabalar, sınırlı hafızalı yapay zekanın en kolay örneğidir. Bu arabalar daha önce haritalar, trafik işaretleri ve diğer yol işaretleri gibi verileri beslediler ve bu verileri etraflarındaki diğer araçların gerçek zamanlı hareketleriyle birleştiriyorlar.

3. Zihin Teorisi Yapay Zeka


Theory of Mind AI, duyguları işleyebilen ve anlayabilen yapay zekayı ifade eder. Böyle bir yapay zeka, sosyal kararlar verme, empati kurma ve sempati duyma yeteneğine sahip olacaktır. Öğrenecek, gözlem yapacak ve deneyimlerine dayanarak gelişecektir.

Theory of Mind AI’nın ilk örneklerinden biri MIT’nin Kismet robotudur. Bu robot, insanlarla sosyal etkileşime girebilir ve onları her zaman gülümsetebilir.

4. Kendini Bilen Yapay Zeka



Bu, Zihin AI Teorisi üzerine kuruludur. Kendini tanıyan yapay zeka, kendi arzusunu, duygularını ve bilincini hissedebilen yapay zekadır. Yapay zekanın açık ara en gelişmiş biçimi olan bu makineler ve programlar, kendileri ve dünya hakkında bilgi edinebilir ve bir vicdan geliştirebilir. AI hakimiyetinden korkuyorsanız, bu sizin en kötü kabusunuz olabilir.

Şu an itibariyle, kendini tanıyan yapay zekaya bir örnek, Columbia Üniversitesi tarafından yaratılan robot koludur. Bu robotu yarattıklarında hiçbir şey bilmiyordu ama bir gün sonra kendi simülasyonunu çizebilir, kendini sıfırdan anlayabilirdi. Kendini tanıyan yapay zekanın kapsam ve tanımla sınırlandırılabilmesi için bilimin daha kat etmesi gereken uzun bir yol var.

Yapay Zeka Nedir?​


Artık AI, devasa bilgisayarlardan avucunuzdaki telefona ve odanızdaki akıllı hoparlöre dönüştü. Cihazların kendileri, istekleri yerel olarak işleyecek kadar yeteneklidir. Örneğin, Apple’ın Siri’si artık iPhone’unuzda yerel olarak çoğu işlevi anlayabilir ve gerçekleştirebilir.

Henüz geliştirme aşamasındayken, şimdiden yapay zeka bağımlılığının arttığını görebiliyoruz. Zamanla normalleşmesi ve hatta günlük hayatımıza karışması bekleniyor. Bir başka makalemiz olan Siber Güvenlik Nedir? makalemize de göz atabilirsiniz.

Okumaya devam et...
 

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar:

Hukuksal Sorunlar İçin[email protected]
For Legal Problems[email protected]
Hacktivizm.Org
Hacktivizm.Org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Hacktivizm.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Hacktivizm saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Hacktivizm üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Hacktivizm sorumlu değildir. Sitelerinize Hacktivizm ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz. Sitemizde yer alan içerikler hakkındaki şikayetlerinizi Buradan iletişime geçerek bildirebilirsiniz. Please Report Abuse, DMCA, Scamming, Harassment, Crack or any Illegal Activities to [email protected]
Hack Forum
Hacktivizm, 2020 yılında kurulmuş bir siber güvenlik forum sitesidir aynı zamanda hack forumu,hack sitesi,hack forum ve Türk hack forumudur. Hack forum aramalarında ilk sayfada olan bu hack forum sitesi gün geçtikçe gelişmektedir. Hack Forum kelimesinin anlamı ise, hacker kültürü ve bilgisayar güvenliği ile ilgili tartışmalara adanmış bir İnternet forumudur. Web sitesi, analiz şirketi Alexa Internet tarafından web trafiği açısından "Hacking" kategorisinde bir numaralı web sitesi olarak yer almaktadır.

Telefon Takip - İphone Hackleme - PDF Şifre Kırma - Telefon Hackleme - İnstagram Hesap Çalma - Twitter Hesap Çalma - Facebook Hesap Çalma - Wifi Şifre Kırma - Telefon Şifresi Kırma

Hacktivizm Twitter Hacktivizm Youtube Hacktivizm İnstagram Hacktivizm Telegram

Üst