seniLoR
Uzman Üye
- Katılım
- 27 Haziran 2024
- Mesajlar
- 234
- Tepkime puanı
- 354
- Konum
- Arkandayım
- İlgi Alanlarınız
-
C++
Python tooları
Terminaller
Cmd
Ddos
Ve phishing (oltalama) saldırıları
- Cinsiyet
-
- Erkek
1. Penetration Testing (Saldırı Testi): Bu kategori, bir hedef sistemin güvenlik açıklarının keşfedilmesi ve düzeltileceği bir süreçtir. Bu süreç, güvenlik açıklarının keşfedilmesi ve düzeltileceği bir süreçtir.
2. Exploit (Açık): Bu kategori, bir güvenlik açığının kullanılarak yararlanılmasıdır. Bu tür açıklar, bir hedef sistemin güvenlik açıklarını aktif bir şekilde kullanır.
3. Malware (Zararlı Yazılım): Bu kategori, bir bilgisayara veya ağa zararlı yazılımların yüklenmesini içerir. Bu tür yazılımlar, bilgisayarın kontrolünü ele geçirir ve veri sızıntısı, veri değiştirme veya bilgisayarın kapatılması gibi eylemler gerçekleştirir.
4. Phishing (Oltalama): Bu saldırı kategorisi/türü/yazılımları hedef kişiye web site bağlantısı gönderilerek oraya hesap bilgilerini girmesiyle hesap çalma yazılımıdır. Sosyal mühendislik ile daha iyi bir şekilde yapılabilir. Halk dilinde oltalama saldırısı da deniliyor
5. Spam (İstenmeyen Posta): Bu kategori, bir kişiye veya bir gruba istenmeyen postaların gönderilmesini içerir. Bu tür postalar, kişileri bilgilendirmek veya bir işlem yapmak için kullanılabilir. (Sadece postalar değil call bomb,SMS bomb gibi spam araçları vardır)
6. Virüsler: Bu kategori, bilgisayar sistemlerine veya ağa yayılabilen bir yazılımdır. Bu tür yazılımlar, bilgisayarın kontrolünü ele geçirir ve veri sızıntısı, veri değiştirme veya bilgisayarın kapatılması gibi eylemler gerçekleştirir.
7. Ransomware (Veri Sızıntısı Yazılımı): Bu kategori, bir bilgisayarın veya ağın verilerini şifreleyen ve kullanıcıların bu verilere erişimini kısıtlayan bir yazılımdır. Bu tür yazılımlar, kullanıcıların verilerini geri almak için bir miktar para ödemesi gerektirir.
8. Rootkit (Kök Kit): Bu kategori, bir bilgisayarın veya ağın güvenlik açıklarını gizleyen ve özgürce kullanılan bir yazılımdır. Bu tür yazılımlar, bilgisayarın kontrolünü ele geçirir ve veri sızıntısı, veri değiştirme veya bilgisayarın kapatılması gibi eylemler gerçekleştirir.
9. Backdoor (Arka Kapı): Bu kategori, bir bilgisayarın veya ağın güvenlik açıklarını aktif bir şekilde kullanan bir yazılımdır. Bu tür yazılımlar, bilgisayarın kontrolünü ele geçirir ve veri sızıntısı, veri değiştirme veya bilgisayarın kapatılması gibi eylemler gerçekleştirir.
10. Social Engineering (Sosyal Mühendislik): Bu kategori, bir kişinin bilgisayarın veya ağın güvenlik açıklarını aktif bir şekilde kullanmasını sağlayan taktikleri içerir. Bu tür taktikler, kişileri bilgilendirmek, bir işlem yapmak veya bir parola veya kod girmelerini sağlamak için kullanılabilir.
Bu kategoriler, bilgisayar veya ağ güvenliği hakkında bilgi sahibi olmayanlar tarafından kullanılan farklı kavramları ifade eder. Bu kavramlar, bilgisayar veya ağ güvenliğinin aşılması için kullanılan teknikleri ifade eder.
Hacking kavramlarının her biri, bilgisayar veya ağ güvenliği hakkında farklı bilgiler sağlar. Örneğin, Penetration Testing (Saldırı Testi), bir hedef sistemin güvenlik açıklarının keşfedilmesi ve düzeltileceği bir süreçtir. Bu süreç, güvenlik açıklarının keşfedilmesi ve düzeltileceği bir süreçtir. Exploit (Açık), bir güvenlik açığının kullanılarak yararlanılmasıdır. Bu tür açıklar, bir hedef sistemin güvenlik açıklarını aktif bir şekilde kullanır. Malware (Zararlı Yazılım), bilgisayarın kontrolünü ele geçirir ve veri sızıntısı, veri değiştirme veya bilgisayarın kapatılması gibi eylemler gerçekleştirir. Phishing (Oltalama), kişisel bilgilerin veya parolaların taklit edilmesini içerir. Bu tür saldırılar, kullanıcıların bilgilerini Oltalama yapılan taklit edilen web sitelerine veya e-postalara göndermelerine olanak tanır.