- İlgi Alanlarınız
- Siber Güvenlik
- Erkek
Merhabalar
Bu konuda sizler ile BurpSuite serisine başlıyacağız.
BurpSuite nedir?
Kısacası BurpSuite istemci - sunucu arasındaki istekleri görüntüleyebilmemizi sağlayan ve üzerinde değişiklikler yapmamızı sağlayan bir program.
BurpSuite çalışma mantığı ise:
Program çalışmaya başladığı anda lokalimizde (127.0.0.1) vekil sunucu ayağa kalkar. Tarayıcıdan da bu vekil sunucuyu dinleriz. Artık tarayıcıdan sunucuya giden istekler bu vekil sunucu üzerinden gidecektir. Burp vasıtasıyla, istekler sunucuya gitmeden görüntülenebilecektir.
Elimden geldiğince ufak bir fotoğraf hazırladım:
Şimdi ben kali linux üzerinden işlemleri yapacağım fakat burp suite windows ve mac için falanda var.
Bildiğim kadarı ile burp suite'in 3 adet versiyonu var:
Bu konuda sizler ile BurpSuite serisine başlıyacağız.
BurpSuite nedir?
Kısacası BurpSuite istemci - sunucu arasındaki istekleri görüntüleyebilmemizi sağlayan ve üzerinde değişiklikler yapmamızı sağlayan bir program.
BurpSuite çalışma mantığı ise:
Program çalışmaya başladığı anda lokalimizde (127.0.0.1) vekil sunucu ayağa kalkar. Tarayıcıdan da bu vekil sunucuyu dinleriz. Artık tarayıcıdan sunucuya giden istekler bu vekil sunucu üzerinden gidecektir. Burp vasıtasıyla, istekler sunucuya gitmeden görüntülenebilecektir.
Elimden geldiğince ufak bir fotoğraf hazırladım:
Şimdi ben kali linux üzerinden işlemleri yapacağım fakat burp suite windows ve mac için falanda var.
Bildiğim kadarı ile burp suite'in 3 adet versiyonu var:
- BurpSuite Community Edition
- BurpSuite Professional Edition
- BurpSuite Enterprise Edition