Lukaka
Kayıtlı Üye
- İlgi Alanlarınız
- DYWEB CRPER
- Erkek
Bu konuda nasıl c# sql bağlantısı kurulacağını göstereceğim.
Öncelikle Projemizi Açıyoruz.
Ardından using System.Data.SqlClient modülünü ekliyoruz.
Sonra Yukarıdan Proje > Yeni Veri Kaynağı Ekle
Sonra Veritabanını seçin > ve Veri kümesini seçip devam edin.
Ondan sonra eskiden açmış olduğunuz databaseler orda bulunmaktadır ancak ayrı bir database eklemek istiyorsanız veya önceden hiç database eklemediyseniz Yeni Bağlantıya basın.
Ve Veri Kaynağından istediğinizi seçin, Ve Sunucu Adına Sql Server Sunucu Adınızı Girin (Eğer sql server sunucu adınızı bilmiyorsanız):
Yukarıdaki resimdeki kısımda sql serverınızı açtığınızda sql server sunucu adınızı görebilirsiniz.
Ve sonra resimdeki kısımdan veritabanınıza bağlanın.
Ve veritabanınıza bağlandığınızda Uygulamada kaydedilecek bağlantı dizesini gösterini tikleyin ve ordaki dizeyi kopyalayın.
Ve sqlconnection yapınızı oluşturun ve kopyaladığınız dizeyi belirtin.
Ve bağlantımız artık hazır son olarakda bağlantıyı açmamız gerek SqlConnectionu nasıl belirttiyseniz .Openın başına onu yazın ben "bağlantı" olarak girdim.
Örnek: "bağlantı.Open();"
Kapamak için: "bağlantı.Close();"
İyi Günler!
Öncelikle Projemizi Açıyoruz.
Ardından using System.Data.SqlClient modülünü ekliyoruz.
Sonra Yukarıdan Proje > Yeni Veri Kaynağı Ekle
Sonra Veritabanını seçin > ve Veri kümesini seçip devam edin.
Ondan sonra eskiden açmış olduğunuz databaseler orda bulunmaktadır ancak ayrı bir database eklemek istiyorsanız veya önceden hiç database eklemediyseniz Yeni Bağlantıya basın.
Ve Veri Kaynağından istediğinizi seçin, Ve Sunucu Adına Sql Server Sunucu Adınızı Girin (Eğer sql server sunucu adınızı bilmiyorsanız):
Yukarıdaki resimdeki kısımda sql serverınızı açtığınızda sql server sunucu adınızı görebilirsiniz.
Ve sonra resimdeki kısımdan veritabanınıza bağlanın.
Ve veritabanınıza bağlandığınızda Uygulamada kaydedilecek bağlantı dizesini gösterini tikleyin ve ordaki dizeyi kopyalayın.
Ve sqlconnection yapınızı oluşturun ve kopyaladığınız dizeyi belirtin.
Ve bağlantımız artık hazır son olarakda bağlantıyı açmamız gerek SqlConnectionu nasıl belirttiyseniz .Openın başına onu yazın ben "bağlantı" olarak girdim.
Örnek: "bağlantı.Open();"
Kapamak için: "bağlantı.Close();"
İyi Günler!