Necip Türkkolu
Altın Üye
- İlgi Alanlarınız
- Web Tasarım & Server Security
- Erkek
“Hydra” programı ile ssh,ftp v.b protokollere nasıl bruteforce atak yapılır ? Öncelikle hydranın 2.arayüzü mevcut, 1. Terminal ekranda 2. Görsel arayüzü olan bir ekranı Biz bu makale de hydra’nın terminal ekranına değineceğiz. Hydra’nın görsel arayüzünü de merak ediyorsanız, yorum kısmına bana bildirip onun içinde makale yazabilirim. Hydra’nın çok fazla fonksiyonu mevcut ve bunlar için de büyük küçük duyarlılığı da var tabi ki de. Öncelikle bu işlemleri kullanmadan önce hydra kullanımı için yardım komutu ile yardım almak en iyisi. Bunun için “hydra -help ” yazabilirsiniz. Burada basit bir örnek verirsek “-l” komutu sadece username ismini “-L” komutu ise bir kullanıcı listesi tanımlamamız için kullanılabilir. Tabi bu sürecin aynısı “-p” ve “-P” için de geçerli.
Komutun devamın da komutu nasıl kullanacağımızı gösteren basit örnekler de vermiş. Örneklere bakmak gerekirse aşağıda nasıl saldırı yapacağımızı bize bildirmiş.Hydra’nın çok fazla fonksiyonu mevcut ve bunlar için de büyük küçük duyarlılığı da var tabi ki de. Öncelikle bu işlemleri kullanmadan önce hydra kullanımı için yardım komutu ile yardım almak en iyisi. Bunun için “hydra -help ” yazabilirsiniz. Burada basit bir örnek verirsek “-l” komutu sadece username ismini “-L” komutu ise bir kullanıcı listesi tanımlamamız için kullanılabilir. Tabi bu sürecin aynısı “-p” ve “-P” için de geçerli.
Örnek üstünden giderek basit bir “SSH” saldırısı yapalım .
Saldırı işlemini başlattıktan sonra uzun bir süreç bekledikten sonra cevabı bize yeşil bir alan şeklinde getirmiş bulunmakta.
Komutun devamın da komutu nasıl kullanacağımızı gösteren basit örnekler de vermiş. Örneklere bakmak gerekirse aşağıda nasıl saldırı yapacağımızı bize bildirmiş.Hydra’nın çok fazla fonksiyonu mevcut ve bunlar için de büyük küçük duyarlılığı da var tabi ki de. Öncelikle bu işlemleri kullanmadan önce hydra kullanımı için yardım komutu ile yardım almak en iyisi. Bunun için “hydra -help ” yazabilirsiniz. Burada basit bir örnek verirsek “-l” komutu sadece username ismini “-L” komutu ise bir kullanıcı listesi tanımlamamız için kullanılabilir. Tabi bu sürecin aynısı “-p” ve “-P” için de geçerli.
Örnek üstünden giderek basit bir “SSH” saldırısı yapalım .
Saldırı işlemini başlattıktan sonra uzun bir süreç bekledikten sonra cevabı bize yeşil bir alan şeklinde getirmiş bulunmakta.