- İlgi Alanlarınız
- exploiter
- Erkek
sa dayılar manifest.json dediğimiz json dosyası siteniz hakkında bilgi veren bir dosyadır atıyorum siz bir siteye telefondan girdiniz yan çevirdiğinizde sitenin dönmemesi bu oluşturulan json dosyasına bağlıdır.
Şimdi kısa kesip direk nasıl oluştururuz bunu göstereyim
1-) İlk önce düz bir .php uzantılı bir dosya oluşturdum bunu kendi localhostuma attım daha sonra öyle boş beleş bi yazı yazdım
2-)
kodu ile bir manifest dosyası açacağımı ve yolunun(aynı dizinde olduğu için) manifest.json olduğunu belirttim
3-)Şimdi geldik manifest.json dosyamıza burda sitenin bilgilerini içeren name kısmına randıman bi isim girdim o çok önemli değil ama bu telefonu ters tuttuğunda yan dönmeme mantığı aşağıda yazan koddan geliyor
4-)burada görmüş olduğunuz short name olsun description olsun bunlarıda aynı mantıkla manifest.json dosyasına ekleyebilirsiniz
örneğin description'ı json dosyasına
olarak ekleyebilirsiniz mantık orda yazan isimleri json dosyasına yazıp karşısına istediğiniz bilgiyi eklemektir.
Şimdi kısa kesip direk nasıl oluştururuz bunu göstereyim
1-) İlk önce düz bir .php uzantılı bir dosya oluşturdum bunu kendi localhostuma attım daha sonra öyle boş beleş bi yazı yazdım
2-)
HTML:
<link rel="manifest" href="manifest.json">
3-)Şimdi geldik manifest.json dosyamıza burda sitenin bilgilerini içeren name kısmına randıman bi isim girdim o çok önemli değil ama bu telefonu ters tuttuğunda yan dönmeme mantığı aşağıda yazan koddan geliyor
JSON:
"orientation":"portrait"
4-)burada görmüş olduğunuz short name olsun description olsun bunlarıda aynı mantıkla manifest.json dosyasına ekleyebilirsiniz
örneğin description'ı json dosyasına
JSON:
"description":"bu site simple stewie'e aittir"