Necip Türkkolu
Altın Üye
- İlgi Alanlarınız
- Web Tasarım & Server Security
- Erkek
İlk başta bildiğiniz üzere Microsoft firması 90 civarı açığı kapattığını bildiren bir yazı yayınladı ve baktığımızda Windows 11 artık güvenilir bir yazılıma dönüştü ve bilgisayarı bu sürümü kaldırmayanlar için nasıl yükleriz souları sorulmaya başlandı ilk başta windos 11 sistem gereksinimlerinde TPM: Güvenilir Platform Modülü (TPM) sürüm 2.0 isimli bir dosya şifreleme aracımız var buna baktığımızda 700 tl civarlarında olduğunu ve her ana kartın bunu desteklemediğini görebiliriz peki bunu nasıl çözeceğiz ?
İlk olarak işletim sistemimizi microsoft.com/tr-tr/software-download/windows11 sitesinden indiriyoruz ardından iso dosyamıza sağ tıklayıp klasöre çıkart diyoruz ve '' bu bilgisayar şu anda windows 11 sistem gereksinimlerini karşılamıyor '' hatasını alacağız
ardından yapmamız gereken kurulumu kapatıp klasör içerisinden source alanına girmek olacak
appariserres.dll dosyasını not defterimiz ile açıyoruz
ve ardından ilk olarak UEFI yazıp UEFI kelimesi geçen her satırı siliyoruz ardından TPM yazıyoruz ve TPM kelimesi geçen her satırı siliyoruz ve kayıt et diyoruz sağ tık yönetici olarak çalıştır yaparak windows 11 işletim sistemini yüklüyoruz
İlk olarak işletim sistemimizi microsoft.com/tr-tr/software-download/windows11 sitesinden indiriyoruz ardından iso dosyamıza sağ tıklayıp klasöre çıkart diyoruz ve '' bu bilgisayar şu anda windows 11 sistem gereksinimlerini karşılamıyor '' hatasını alacağız
ardından yapmamız gereken kurulumu kapatıp klasör içerisinden source alanına girmek olacak
appariserres.dll dosyasını not defterimiz ile açıyoruz
ve ardından ilk olarak UEFI yazıp UEFI kelimesi geçen her satırı siliyoruz ardından TPM yazıyoruz ve TPM kelimesi geçen her satırı siliyoruz ve kayıt et diyoruz sağ tık yönetici olarak çalıştır yaparak windows 11 işletim sistemini yüklüyoruz