Merhaba;
Hacking, yazılım veya cracking işine yani bu sektöre sizi iten neydi nasıl başladınız ne oldu da girdiniz bekliyorum hikayeleri
Ben Hacklenerek başladım senaryo yorumda
Merhaba,
Açıkçası anlatacak öyle süper bir hikayem yok.
Ben ilk 2005-2008 senelerinde bilgisayar ile tanıştım. O zamanlarda Nesquik CD ile oyun veriyordu.
Oyun CD'sine baktığımda .dll isimli dosyaların ne olduğunu öğrenmek için sürekli internet kafeye gidiyordum. O zamanlar evde internet bağlatmak biraz zulümdü ve ebeyvnlerim yanaşmıyordu. .dll dosyasının yazılması, .bat dosyalarının yazılması vb. derken bilgisayar alanında algoritma mantığını öğrenmeye başladım.
6. Sınıfta okulun öğrenci sistemi halen var mı bilmiyorum e-Okul sistemini kopyalayıp okulda hocaları CTRL+S ile sayfayı indirip hocanın kendi cihazımdan giriş yaptırıp bilgilerini çalmaya çalışıyordum. (
Not: Wamp server kullanıyordum. Ve çoğu zaman başarısız oluyordum.)
8. Sınıfta Z-Shadow diye bir site vardı, o zamanlar mücevher gibiydi. Sanalika hesaplarından tutun, Facebook ve birçok sahte arayüze sahip bir siteydi. Ve güzel bir kullanımı vardı o zamanlar bu tip şeylerle ilgilenmeye daha çok yoğunlaşınca BackTrack5 (
Not: Şimdilerde Kali Linux kendisi.) İsimli işletim sistemini kullanmaya çalıştım. Çatpat işte Brute Force vb. saldırı şeyleri için kullanıyordum. SET isimli aracında SMS vb. özellikleride barındırması muhteşemdi. Çoğunluk sosyal medya hesapları üzerinde yoğunlaştım. Sonrasında lise de elektrik eletkronik ve donanım programlama alanına yöneldim C/C++ ile mikro işlemcileri kodlamayı öğrendim. Ve üniversite de nihayet bilgisayar programcılığına giriş yapmamla C# ile zararlı yazılım yazıp satma girişimlerim kendimi bu alana tam manasıyla itti diyebilirim.
Ve herkesin böyle göğüsünü gererek anlattığı bir hikayesi vardır benim de üniversitenin ilk yılında THT isimli foruma siege isimli yazılım ile ağır bir DoS saldırısı yapmayı hedeflemiştim. Sebebini bilmiyorum. Sanırım forum da "
Gizli" olarak yaptıkları bir forum konusunu sadece mouse imleci ile aşağıya çekerek metinleri okuyabildiğim için çok komiğime gitmişti ve cahil kafasıyla dedim ki dene. Sonra bunu Facebook'tan bir arkadaş bağırarak onun cihazına ping atmamı istemişti.
Bende gidip Vatan bilgisayarda ki 15 bilgisayardan aynı anda siege yazılımını çalıştırmıştım. Umarım o arkadaş ile tanışmam nasip olur, Facebook hesabını kapatmıştı çünkü sanırım Vatan'da yer alan bilgisayarlar ile oynaşıp durmuştur.
Onun dışında tabii ki belediye de kendime sınırsız kitap hakkı almak veya sevmediğim müdürümün cihazına girmek gibi çalışmalarımda oldu. Ama hiçbirisi yukarda ki bahsettiğim konu kadar keyifli değildi. Bende o zaman anladım arkadaşlar. AYT veya THT gibi grupların bir nokta da şişirme olduğunu.
Aslen uzmanlık alanım Web sitesidir; MVC çatısı ve PHP programlama. Ancak siber güvenlik alanında çalışmalar yapmaktayım.
Benim favori örnek aldığım internet korsanı Iceman adıyla bilinen Max Buttler'dır ve internet korsanlığına beni o heves ettirmiştir.