Kullanıcıların Dikkatine!

Konularda yapılan kısaltmalı ve geçiştirilmiş mesajlar (adsadas, haha, sjsksjsdjks, asdsd, nokta, random, sayı vb.) yasaklanma sebebidir. Mağduriyet yaşanmaması için bu duruma dikkat etmelisiniz.

Daha Fazlası

Hacktivizm Online

Hacktivizm sitesi hack kültürünü benimsemiş kişiler tarafından 2020 yılında kuruldu. Kuruluş amacı Türkiye'nin en büyük hack forumu olmak ve bilgi alışverişinde bulunmaktır.

Daha Fazlası

Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Forumda oluşan / oluşması öngörülen görüntü kirliliğine engel olmak ve başlıkların daha temiz dil ile açılması amacıyla kurallarımıza bazı bağımlı / bağımsız maddeler eklemek durumundayız.

Daha Fazlası

Programlama Programlama Diline Giriş [Detaylı Anlatım] /omerhanem.blogspot.com

RootAlfa

Altın Üye
Katılım
19 Aralık 2020
Mesajlar
143
Tepkime puanı
240
İlgi Alanlarınız
Web Geliştirme,Sosyal Medya Uzmanı
Cinsiyet
  1. Erkek



PROGRAMLAMA DİLİ​

Programlama dili, Genel olarak yazılımcıların kullandığı Algoritmayı ifade etmek amacı ile yapay zekaya anlatma yoludur. birçok programlama dili vardır bunlar kategorilere ayrılır uygulama geliştirmek için kullanılanlar ,web geliştirmek amacı ile kullanılanlar gibi birden fazla kategoride yer almaktadır.

bu konumuzda sizlere bu programlama dillerinin amaçlarını ve nasıl öğrenebiliceğiniz hakkında bilgiler vereceğim.

image.png

PYTHON NEDİR?​





Python programlama dili veri bilimi, makine öğrenimi, sistem otomasyonu, web ve API geliştirme ve daha fazlası için bir temel yapıdır.​

1991'den beri Python programlama dili sadece gereksiz programlar için tamamlayıcı bir dil olarak değerlendiriliyordu. Hatta “Automate the Boring Stuff” (Türkçe'ye "Sıkıcı Şeyleri Otomatikleştiren" olarak çevirebileceğimiz popüler bir kitap) adında bir kitap dahi yayınlanmıştır.
Bununla birlikte son birkaç yılda Python modern yazılım geliştirme, altyapı yönetimi ve veri analizinde birinci sınıf bir programlama dili olarak ön plana çıkmıştır. Artık hackerlar için bir arka kapı oluşturucusu değil, web uygulaması oluşturma ve sistem yönetiminde önemli rol alma, veri analizleri ve makine öğreniminde parlayan bir dil olarak ün kazanmıştır.
Python’un Önemli Avantajları
Python programlama dili yeni başlayanlar veya Python'da uzmanlaşanlar için önemli avantajlara sahiptir.
Python Programlama Dili Kullanmak ve Öğrenmek Oldukça Kolay
Diğer karmaşık program dillerini öğrenmek çok zaman alır ve kullanım alanları büyük olmasından dolayı kullanımını öğrenmek çok zordur. Ancak Python sözdizimi hem okunabilir hem de ileriye dönüktür. Öğrenim, kararlı programlama dili sayesinde basittir. Yeni başlayanlar için de ideal bir seçim olarak ön plana gelir. Sonuç olarak, Python kullanarak program geliştirmeye yeni bir adım atmış olan herkes hızlı ve basit şekilde ilerleme kaydedebilir. Diğer karmaşık dillere göre basitlik söz konusu olduğunda, en önde yer almaktadır.


c# NEDİR? (C SHARP)

Microsoft tarafından geliştirilen bir tür programlama dili olan C Sharp, modern algoritması ve orta seviye zorluğu sayesinde yazılımcıların ilk tercih ettiği dillerden birisi oluyor. Biz de bu yazımızda hem yazılımcıların hem de yazılımcı olmak isteyenlerin merak ettiği C# sorularını yanıtladık.

C# yani diğer adıyla C Sharp nedir? C#, Microsoft tarafından geliştirilen bir programlama dilidir. Programlama dilleri arasında en çok tercih edilen C ve C++ ile etkileşimli şekilde geliştirilen ve modern bir kodlama sahip olan C#, birçok platform destekleyen Java dili ile de oldukça fazla benzerlik gösteriyor. Bu benzerliklerden en önemlisi ise .NET Framework platformunda nesnesel bir dil olması.
C# her ne kadar önceleri C++ ve Visual Basic dillerindeki tutumsuzluk ve oluşan sorunlar yüzünden geliştirilmiş olsa da şu anki stabilitesi sayesinde, bu iki programlama dilinin önüne geçmiş durumda. Yazılımcıların en çok tercih ettiği dillerden birisi haline gelen C#, sunduğu gelişmiş hata giderme (debugger) özelliği sayesinde de yazılımcıların işlerini bir hayli kolaylaştırıyor.
Debugger özelliği için class yani sınıflandırma yöntemi kullanan C#, "syntax" hataları yani dizinlerdeki hataları yazılımcıya ayrı bir ekranda göstererek yazılımcının bu hataları kolayca tespit etmesini sağlıyor. Ayrıca yazılımcılar tarafından oldukça çok tercih edildiği için de internette kaynak yani C# dersleri oldukça fazla.

C# için gereken ".NET Framework" nedir?​

c sharp örnekleri

C Sharp kodları, C++ ve Visual Basic kodlarından farklı algoritmaya sahip olduğu için yazılımın kodlarını direkt olarak derleyemiyor. C#, kodları yazılım olarak iki aşamada derliyor. MIL derlemesi denilen bu aşamalardan ilkine Assembly deniliyor. İkinci aşamadaki uzantısı ise .EXE oluyor. C# ile geliştirilen bir yazılım bu halde iken sistemler tarafından çalıştırılamadığı için devreye .NET Framework giriyor.
Yine Microsoft tarafından C# için geliştirilen .NET Framework, Microsoft Intermediate Language (MIL) olarak derlenen kodları tekrar derleyerek, uygulamayı sistemlerin yani bilgisayarların çalıştıracağı hale getiriyor. Yani kısaca .NET Framework, bir tür tercümanlık görevi üstleniyor. C# programlama dPROilini bilgisayarımızın anlayacağı şekilde tercüme ediyor.
Peki neden Java, Visual Basic, C++ gibi programlama dilleri .NET Framework’e ihtiyaç duymuyor? Çünkü bazı diller kodları direkt olarak sistem dillerine çevirebiliyor, bazı dillerin de kendi bünyesinde bu işe yarayacak arayüzleri var. Mesela Java dili kodları önce byte denilen sayılara çeviriyor, bu sayıları da Java Virtual Machine dediğimiz bir sanal makinede derleyip bilgisayarların anlayacağı hale getiriyor.

image.png


JAVASCRİPT NEDİR?
JavaScript (JS) dinamik bir programlama dilidir. Tercüme edilmiş bir dildir. İsmi Java ile benzerliği dışında, Java programlama dili ile ilgisi yoktur. Adından da anlaşılacağı gibi, JavaScript bir betik dilidir. En sık kullanılan kullanıcı arayüzüne (hareketli nesneler, ekrandaki gösterişli unsurlar gibi), kullanıcı etkileşimlerine (müşteri tarafında doğrulama, açılır pencereyi gösterme vb.) İtiraz etmek ve kullanıcıya gösterilen belge içeriğini kontrol etmek için kullanılır. JavaScript’i desteklemek için tarayıcıya eklemeniz gereken hiçbir şey yok. Bunun nedeni, doğuşundan beri internetin dili olarak kabul edildi. Herhangi bir eklenti olmadan tüm modern tarayıcılarda çalışır.

JavaScript dinamik midir?​

Çoğu programlama dili dinamik davranışa sahiptir. Fakat JavaScript durumunda hemen hemen her şey dinamiktir. Tüm değişkenler tür ve varoluş bakımından dinamiktir. Bir değişkeni
var mesaj = "Merhaba Dünya!" ;
JavaScript’te yazılmış kod dinamiktir, çalışma zamanında bir değişken oluşturabilirsiniz ve çalışma zamanında tür belirlenir. Çalışma zamanında yeni işlevler oluşturabilir veya mevcut işlevleri değiştirebilirsiniz. Daha fazla kod dosyası yüklendiğinde tarayıcıya yeni kodlar eklenir ve istediğiniz zaman istediğiniz sayıda dosya ekleyebilirsiniz.
javascript_jquery.png
Javascript ve JQuery

JQuery nedir​

jQuery web sitesi, jQuery’yi (jQ) “jQuery, HTML belge gezme, olay işleme, canlandırma ve hızlı web geliştirme için Ajax etkileşimlerini basitleştiren hızlı ve özlü bir JavaScript Kitaplığıdır” olarak tanımlamaktadır. jQuery bir programlama dili değildir, bunun yerine bir platformlar arası JavaScript kütüphanesidir. MooTools, Knockout ve hatta Angular gibi birçok JavaScript kütüphanesi var (Angular TypeScript kullanıyor olmasına rağmen, sonunda JavaScript’i derliyor) ve jQuery, aralarında en popüler olanlardan biri. jQuery, zengin özelliklere sahip bir JavaScript kütüphanesidir. Programcılara ortak kullanıcı arayüzü oluşturma konusunda yardımcı olmak ve tarayıcı uyumluluğu sorunlarını daha kolay halletmek için oluşturulmuştur. jQuery, aslında, JavaScript’ten başka bir şey değildir. JQuery’de yazdığınız tüm kodlar dahili olarak JavaScript’e dönüştürülür. JQuery kullanılarak yazılmış bir kod satırı, JavaScript kullanılarak yazılmış birçok kod satırına eşit olabilir; bu, programcıların yalnızca daha az kod satırı yazması gerektiği anlamına gelir.Sayfanızda jQuery kullanmaya başlamak için, sayfanızın başlığına aşağıdaki gibi bir satır kod eklemeniz gerekir:
<script src = "https://ajax.aspnetcdn.com/ajax/jQuery/jquery-3.2.1.min.js" > </ script>
Yukarıdaki satır, Microsoft CDN (İçerik Dağıtım Ağı) kullanarak sayfanıza bir jQuery kütüphanesi ekler. JQuery kütüphanesi, tek bir JavaScript dosyasıdır. JQuery kütüphanesini yerel bir kaynak olarak proje klasörünüzden de ekleyebilirsiniz. Ancak CDN kullanmanın yararları vardır. Kütüphanenin minify (küçültülmüş) sürümünü kullanırsanız, eş zamanlı bağlantılardan ve birden çok sunucunun avantajlarından yararlanabilirsiniz.

JavaScript ve jQuery Karşılaştırma​

Şimdi, bu makalenin başında belirtilen soruları tartışabiliriz. Bu soruların çoğu, JavaScript ve jQuery’nin net bir şekilde anlaşılmaması nedeniyle ortaya çıkabilir.JQuery bir JavaScript kütüphanesinden başka bir şey olmadığı için, JavaScript’in yerini alamaz. Tüm jQuery kodları JavaScript’tir, ancak jQuery tüm JavaScript kodlarını içermez. Anlamanız gereken bir şey, onların iki programlama dili olmadığı; bunun yerine, ikisi de JavaScript’tir. jQuery, ortak kodlama işlevlerini daha az kod satırıyla yapacak şekilde optimize edilmiştir.
Kod satırları Animate, Delay, Fade-In gibi birçok işlem, çok az sayıda kod satırı içeren jQuery kullanılarak yapılabilir. Öte yandan, JavaScript aynı şey için çok sayıda kod satırı alacaktır. Daha basit bir örnek düşünebiliriz, Diyelim ki class- ornek-li olan tüm öğeleri seçmek istiyorum. JavaScript kullanırsam,
document.getElementsByClassName ( "ornek-li" );
Öte yandan, eğer jQuery kullanırsam,
$ ( '.ornek-li' )

Verimlilik ve Performans​

İkisinin performansını kontrol ederseniz, düz JavaScript’in DOM’ye erişmek için jQuery’den daha hızlı olduğunu görebilirsiniz. Ancak, büyük hatalar yapabileceğimiz veya performansın düşmesine neden olabilecek zayıf kod kullandığımız gerçeği göz önüne alındığında karmaşık bir mantık yazdığınızda JavaScript daha yavaş olabilir. Diğer taraftan, jQuery yıllarca en iyi ve hızlı Java Script kodlarını kullanmak için test edilmiştir. Benim görüşüme göre, ikisini karşılaştırmak doğru değil ya da birinin diğerinden daha iyi olduğunu söyleyemezsiniz. Bizim ihtiyacımız için hangisi daha uygunsa onu kullanmalıyız.

kaynak; omerhanem.blogspot.com
 

Can

La Turquie Kémaliste
Admin
Katılım
19 Aralık 2020
Mesajlar
2,039
Tepkime puanı
6,744
Konum
Türkiye
İlgi Alanlarınız
ham radio
Cinsiyet
  1. Erkek
sanırım 2. uyarımız, konu başlıklarını büyük yazmayalım aksi halde süreli uzaklaştırma uygulayacağım.

eline sağlık
 

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar:

Hukuksal Sorunlar İçin[email protected]
For Legal Problems[email protected]
Hacktivizm.Org
Hacktivizm.Org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Hacktivizm.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Hacktivizm saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Hacktivizm üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Hacktivizm sorumlu değildir. Sitelerinize Hacktivizm ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz. Sitemizde yer alan içerikler hakkındaki şikayetlerinizi Buradan iletişime geçerek bildirebilirsiniz. Please Report Abuse, DMCA, Scamming, Harassment, Crack or any Illegal Activities to [email protected]
Hack Forum
Hacktivizm, 2020 yılında kurulmuş bir siber güvenlik forum sitesidir aynı zamanda hack forumu,hack sitesi,hack forum ve Türk hack forumudur. Hack forum aramalarında ilk sayfada olan bu hack forum sitesi gün geçtikçe gelişmektedir. Hack Forum kelimesinin anlamı ise, hacker kültürü ve bilgisayar güvenliği ile ilgili tartışmalara adanmış bir İnternet forumudur. Web sitesi, analiz şirketi Alexa Internet tarafından web trafiği açısından "Hacking" kategorisinde bir numaralı web sitesi olarak yer almaktadır.

Telefon Takip - İphone Hackleme - PDF Şifre Kırma - Telefon Hackleme - İnstagram Hesap Çalma - Twitter Hesap Çalma - Facebook Hesap Çalma - Wifi Şifre Kırma - Telefon Şifresi Kırma

Hacktivizm Twitter Hacktivizm Youtube Hacktivizm İnstagram Hacktivizm Telegram

Üst