V İ N C E Z O W
Kayıtlı Üye
- İlgi Alanlarınız
-
Hack
Yazılım
Siber güvenlik
- Erkek
Admin Paneli Nedir ?
Admin paneli adı üzerinde bilgilerini çektiğimiz sitenin içeriğine girmek için kullanılan bir giriş ekranıdır.Tabi ki siteye yönelik bir sömürme işleminde bilgileri çekmiş olmamız yeterli olmaz ayrıca siteye girmek için de elimdeki bilgileri gireceğimiz ekrandır admin paneli.
Admin Panelleri Nasıl Bulunur ?
Güvenliği yetersiz olan sitelerin url bilgileri ile /admin,/login,/manager.... şeklinde olan bütünleyiciler bizi admin paneline ulaştıracaktır.Benim önereceğim bir kaç program var şu şekilde:
-HAKOPS SQL Injection Tools
-IntelliTamper
-Terminal "dirb"
-GitHub Tool Sadiqullah.py
HAKOPS SQL Injection Tools
Admin panel bulmak için olan programlar az çok aynı sistem üzerinde çalışır deneme-yanılma ile...HAKOPS SQL
Program sadece admin panel bulmak için değil aynı zamanda sql açıklı site bulmada ve zone kaydı almakta da hizmet sunuyor.Lakin biz admin panel bölümü için bakıyoruz.
Programımızda panel bulma bölümüne gelince:
taranacak site yerine sitemizi ekliyoruz ve / eklemeyi ihmal etmeyin.
Uzantı listesi bölümüne tıklayalım ve HAKOPS SQL klasörüne gelelim.
Bu şekilde text dosyalarımız var. Admin Panel Uzantıları dosyasına tıklıyor ve açıyoruz.
Daha sonra zaten bizi tekrar Hakopsa yönlendirecek. Uzantı listemizi seçtikten sonra solda uzantılar görünecek.
Tarama işlemini başlat yapıyoruz altta çıkan url adresleri bizi admin paneline veya olduğu klasör dizinine götürecek.
IntelliTamper
Uygulama mantığı aynı. Bize çok sayıda bilgi veren bir programdır içeriğini göstereyim.
Kullanımı:
Üst kısma site url ekliyoruz ve sol üstten file > start scan yapıyoruz.
Sol alt tarafta dosyalar orta bölümde ise içeriği verecektir.
Bir çok file olacaktır orada sizin bakmanız gereken dosyalar:
manager.php , login.php ve admin.php dosyalarıdır. Bu dosyaları açınca bizi panele veya olduğu klasöre yönlendirir.
Dirb
terminale dirb site asresi > enter şekilinde de aynı yöntemden ualaşabilirsiniz.
Tabi ben bunun pek aktif olduğunu sanmıyorum.
GitHub Tool Sadiqullah.py
Ben Masaüstüne kurdum size de bunu tavsiye ederim.
Kullanımı :
git clone GitHub - Sadiqullah/Sadiqullah-admin-panel-finder: Sadiqullah-admin-panel-finder
cd Sadiqullah-admin-panel-finder/
python Sadiqullah.py -t siteadresi.com -v > enter şeklinde.
İçerisinde dir bölümünde uzantılar var bunları istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.